Translate

dilluns, d’agost 02, 2010

Dades d'atur díficils d'entendre

No soc capaç d'entendre les dades d'atur europees, m'explico: No veig del tot sostenible que mentre a Espanya existeix una taxa d'atur del 20.1% similar a Letonia o Estonia, Austria la te del 3.9%, Holanda del 4.4% i Luxemburg del 5.3%. Alemanya ha reduit l'atur del 7.7% al 7% al llarg del darrer any i França augmenta del 9.5% al 10% com Italia que passa del 7.8% al 8.5%.

Com es possible tanta variació de taxes d'ocupació? On són els 4.645.500 aturats espanyols? Perquè no emigren a Austria en busca de feina? On és la mobilitat laboral? Serà l'exit de "la Roja" que evita que els aturats es manifesten pels carrers o serà l'economia sumergida i les ajudes familiars i altres pensions en concepte d'atur?

Es beneficien les empreses de la gran quantitat d'aturats amb reduccions de costos laborals o no troben treballadors suficientment qualificats per a les feines oferides?. Tenen coneixements informàtics tots els nostres estudiants en acabar l'educació obligatòria? idiomes? Perquè no hi ha una assignatura d'informatica obligatòria com la religió, ciutadania o gimnàstica?

La solució del atur no és fàcil però per a mí només hi ha un camí, lent i costós, però només existeix una via basada en tres principis fonamentals: Formació, Formació i Formació.

La tecnología d'un país només incrementarà si els seus ciutadans tenen coneixements suficients i mitjans per a desenvoluparla, en les empreses només podem incrementar la productivitat amb tecnologia, ben gestionada per treballadors el que implica que han de tenir coneixements suficients per a utilitzar-la i implementar-la, i per a tot això només hi ha un camí: FORMACIÓ, FORMACIÓ I FORMACIÓ.