Translate

diumenge, de desembre 26, 2010

Evolució interanual de l'atur comarcal

Possiblement podem fer una interpretació positiva de l'evolució interanual de l'atur comarcal, amb un efecte significatiu sobre el mateix per la nostra exposició al sector turístic: als mesos d'estiu baixa l'atur per a tornar a incrementar al finalitzar el periode estival.
He destacat també l'evolució de les poblacions més representatives en quant a nombre d'aturats sobre el total de la comarca per a vore que la evolució marca la tendència comarcal.
En tot cas vull destacar que el increment de l'atur al llarg de 2010 no ha sigut tant dramatic com el d'altres anys.
Esterm sortint de la crisi?


També he preparat un grafic amb el total d'aturats a la comarca per mesos, així es pot entendre millor aquesta evolució interanual.  Les dades estan aconseguides del SEPE.



Finalment he tornat a fer el calcul estimat de l'atur comarcal en %. Ja sabeu que les dades de població activa per poblacions de la comarca no m'ha estat possible aconseguir-les, però faig una aproximació a la població activa incloent tota la població en la franja d'edat desde els 20 als 65 anys, i amb això obtenim un % d'atur comarcal del 14%. Aquí en teniu el gràfic:



Les poblacions més grans, Vinaròs i Benicarló, es mantenen en lína amb la mitjana de la comarca 14%, però Sant Rafael del Riu i Alcalà de Xivert destaquen per superar la mitjana de la comarca. 

1 comentari:

Unknown ha dit...

es curiós, Benicarló tindría un percentatgemés alt, però a Rossell hi ha una sensació més gran d'atur. Pot ser per la dependència del sector de moble a la Sénia, o es una pura interpretacio sujectiva, no ho se´.