Translate

dissabte, d’abril 14, 2012

Editorial del NewYork Times dedicada a Espanya

Doncs pareix que teniem una mica de raó al dubtar de les mesures aplicades per sortir de la crisis, ja vam citar a diferents experts que en donaven solucions diferents a la austeritat de Merkel, i ara es el New York Times qui en una editorial treu els colors a la senyora Merkel i considera que Espanya és la "darrera víctima de la equivocada cultura d'austeritat de la UE".

Com tothom pensem, en la editorial es diu que niungún país pot pretendre pagar el seu deute extern axfissiant el seu creixement i per això l'emprenen contra Angela Merkel i el sr. Mariano Rajoy. Diuen que aquesta austeritat no ha estat funcionant en lloc i que Espanya s'enfronta a un any terrible, augurant que les previsions més optimistes donen un creixement  previst per a Espanya del 2% al llarg de l'any , i insisteixen "quan mes es contregui el PIB d'Espanya, mes cauran els ingresos i seran necessaris majors retalls pressupostaris. es tracta d'un cicle destructiu sempre a la baixa".

Què cal fer? com podrem pagar el deute extern?

Aquesta Setmana Felipe Gonzalez en al presentació del "Informe 2011 sobre la democracia" va dir "No habrà rescate y si lo hay se acaba el euro y hay que rescatar toda Europa. Y punto."

Es un escenari que hauríem de tenir en compte? podem sortir de l'euro, devaluar la moneda i començar a exportar per començar a creixer? 

El que si començo a tenir molt clar es que només amb retallades i sacrificis no podem sortir de la crisi.

En la pagina d'acudits en penjaré un altre que me va enviar Sebastián, que ho disfruteu.

1 comentari:

Raül Burriel ha dit...

Voldria compartir amb vosaltres un article en el que s'explica com es podria sortir de la crisi actual i per que, degut als interessos de certes elits econòmiques i el dogmatisme de les teories econòmiques neo-clàssiques, aquestes mesures no s'estan aplicant. http://economistasfrentealacrisis.wordpress.com/2012/04/07/presupuestos-crisis-y-el-multiplicador-del-gasto/
Salutacions.