Translate

dimarts, de setembre 14, 2010

COMPARATIVA ATUR AGOST 2009 AMB AGOST 2010 AL BAIX MAESTRAT

Per fí tornem, després d'unes merescudes vacances estiuenques pareix que reemprendrem aquesta àrdua i ingrata busqueda de dades econòmiques a la comarca del Baix maestrat. Avui vos presento la comparativa entre les dades d'atur a l'agost del 2009 i els aturats a l'agost del 2010. Tornem a vore com Vinaròs i Benicarló continuen destruint ocupació.
Si agafem les dades de població activa que vam preparar per al més de maig observem que els municipis que més atur provoquen respecte a l'any anterior tenen el següents percentatges d'atur:
VINARÒS 13,57%
BENICARLO 12,49%
ALCALÀ DE XIVERT 12,11%
PENISCOLA 7,41%

Tots molt lluny de les dades d'atur de la comunitat Valenciana que està en torn al 24%.

Aquí teniu les dades

2 comentaris:

Raül Burriel ha dit...

Veig que l'augment és similar en Benicarló i Vinaròs. És d'esperar, són dos ciutats molt paregudes, encara que de vegades ens empenyem en trobar diferències insalvables. Com tu mateixa comentes, l'atur al Maestrat està lluny de les dades mitjanes del País Valencià. Això és deu a la forta destrucció d'ocupació en el sector de la construcció (molt més important en les comarques d'Alacant i València, sobre tot en Alacant pel turisme); i també per la destrucció de treball en els nuclis industrials de tot el país. En el cas de la Plana, s'ha destruït molta ocupació en el sector del taulell. En la resta del país, pràcticament s'han desmantellat les històriques indústries del tèxtil i el calcer.
De totes maneres, una taxa d'atur al voltant del 12% és elevada per ella mateixa (la mitjana de la Unió Europea és del 10% i països com Holanda o Alemanya tenen un nivell molt baix, del 4,4% i el 7% respectivament).

Salutacions,

Raül

Anònim ha dit...

Trobo impresionant la pujada en Alcalà. ¿Coneixeu algun motiu concret? mala temporada turística?