Translate

dissabte, de febrer 26, 2011

EVOLUCIÓ DE L'ATUR COMARCAL AL 2010


Avui toca analitzar les dades anualitzades d’atur al Baix Maestrat.

Al llarg de 2010 l’evolució de l’atur  a la comarca ha tingut un increment de 193 aturats més passant el nombre d’aturats de 7.001 a 7.194.

Les dades divergeixen segons les poblacions analitzades i, evidentment, les poblacions més grans són les que més aturats aporten al conjunt de la comarca.

He analitzat l’increment en nombre d’aturats (193), es a dir un 3% més d’aturats, però també he analitzat el que representa sobre el total de la comarca el increment de cada població i, també, l’increment percentual per a cada població comparat amb el que tenien al gener.

En aquest sentit vull destacar el major increment en nombre d’aturats l’ha donat la ciutat de Peníscola amb 89 aturats més, que representa el 46% de l’increment anual a la comarca, i que representa un increment del 15% sobre la població aturada a Peníscola al Gener de 2010. La segona ciutat en el ranking de increment d’atur comarcal es Benicarló que amb un 2% més d’aturats (35 aturats més) representa el 18% de l’increment comarcal, i Traiguera que amb un 25% més d’aturats (21 aturats més) representa el 11% de l’increment de l’atur comarcal.

En positiu he de destacar Vinaròs que ha tancat l’any amb el mateix nombre d’aturats que el va iniciar (2.464 aturats) és a dir que el seu increment de l’atur es d’un 0%.

Les poblacions que redueixen l’atur durant l’any 2010 són: Sant Jordi amb un aturat menys, Santa Magdalena que en redueix 2, Rossell 7 aturats menys i Càlig amb el rècord de 12 aturats menys.

Vaig rebre un comentari de “Sergi” que m’indicava que a Rossell la sensació d’atur era molt forta. Me sorprèn que en realitat s’estiga reduint atur, però tal com comenta ell, possiblement la proximitat de La Sénia fa que els efectes de l’atur sobre la població veïna influeixquen en la percepció de l’atur a Rossell.

He elaborat el gràfic de l’evolució de l’atur comarcal al llarg de 2010 per a que pugueu vore millor els efectes de l’atur per mesos:

1 comentari:

Anònim ha dit...

https://notanaprop.wordpress.com/2009/07/27/l%E2%80%99atur-poble-a-poble-al-juny-2009/